The Lodge Refurbishment

This project was accepted and undertaken with short notice and lead times. Carried out in an occupied building, access was limited to one staircase which was subsequently refurbished as part of the on-going contract.

Including a complete electrical and IT re-wire, modern toilet and kitchen facilities, a complete replastering and decoration of all wall surfaces. New 'high end' fittings, soft furnishings, and floor coverings, as well as all furniture desk layouts. The project was successfully brought to a conclusion on time and on budget.

With an intensively managed programme of works, orders, deliveries, and essential noisy demolition works were able to be scheduled around the occupiers of the building, which included the senior management team of the client. Close liaison between the site foreman and the building manager allowed works to progress generally unhindered and with continued good working relations.

H & S was a priority on such a high profile site, and the site rules, induction and continued reviews reflected that. During the works, asbestos was discovered hidden within the building fabric, this was a minimal exposure risk, however with a staff of tradesman fully trained to deal with such eventualities, the problem was dealt with efficiently safely and at minimum disruption to the site. The areas were isolated, environmentally cleaned, and after the official 14 day notification period, the discovered asbestos was removed and disposed of by a licenced contractor.

This project is very typical of both type and high standards of workmanship that H W Wilson are proud to be able to state as being commonplace amongst our history of completed contracts.

Project Title
The Lodge, 1st Floor Refurbishment Start Date
Jan 2011
Client SEPT Completion April 2011
Architect/Agent Huggins, Bromage, Ferguson LLP Value £311,000
Contract Manager Philip Pearson Reference L5409
May's Waste Report
Doing our bit for the Environment and recycling 96% of our waste in May preventing 38.4cubic yards of waste going to landfill.#loveconstruction...
Have a Seat
While making regular visits to Basildon Hospital over the last few weeks, one thing that struck MD Peter Wiffen was the lack of places staff could spend some time away from patients to have lunch or just get some time alone...